Дневен обзор на валути и суровини, 18 август 2015

EURUSD

Наскоро EURUSD проби тренд линията на дългосрочния си низходящ тренд, започващ от май 2014 г., което сигнализира за забавяне на низходящата инерция. Същевременно, последните три дъна на двойката бяха последователно по-високи, а последният връх беше по-висок от предния локален максимум. Всичко това показва, че двойката може да е на път да обърне своята посока нагоре.

EURUSD, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи

В краткосрочен план, цената в момента е на път да тества горната тренд линия на низходящия тренд като подкрепа, както и 123.6 Fib Exp. (1.1040) от първата главна вълна на низходящия тренд (8-ми май – 15-ти окт. 2015 г.). Подходящо развитие на цената около тези нива може да ни даде добра възможност както за краткосрочна дълга позиция, така и за добър вход в самото начало на потенциалното дългосрочно възходящо движение. Като първа цел можем да използваме 61.8 Fib (1.1214) от дългосрочния възходящ тренд между 2000 и 2008 г., който действа като съпротива за последния локален максимум. В случай, че цената не се задържи около тези нива достатъчно убедително, трябва да изчакаме за повече яснота.

EURUSD, H1, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи

EURCAD

В дългосрочен план, двойката продължава да катери плавно след като през юли проби низходящия си тренд. Последният връх намери съпротива в 61.8 Fib (1.4597) от предния низходящ тренд (март 2014 – април 2015), което активира леко оттегляне, подходящо за влизане в нови дълги позиции по посока на тренда.

EURCAD, D1, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи, еднодневна графика

В краткосрочен план, цената постепенно се оттегля до 23.6 Fib Exp. (1.4451) от втората главна вълна на предния низходящ тренд (20 март – 8 август 2014), който преди е действал като ясна съпротива. Ако действието на цената намери подкрепа около това ниво, ще бъде подходящ вход за нова дълга позиция. В случай, че цената не успее да се задържи там, ще гледаме зоната около 38.2 Fib Exp. Под нея вече трябва да внимаваме с дългите позиции, тъй като това ще сигнализира забавяне на възходящата инерция.

EURCAD, H1, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи, едночасов период

 

WTI OIL

Петролът West Texas Intermediate (WTI) продължава да върви надолу след оттеглянето си до 62.80 по-рано тази година. Наскоро прехвърли 100.0 Fib (44.07) от оттеглянето нагоре (18 март – 6 май 2015), който досега представляваше една от най-ниските точки за цената като цяло, така че можем да търсим къси позиции доста агресивно. В краткосрочен план, цената продължава да се движи в сравнително тесен низходящ канал. Търсим оттегляне или до 100.0 Fib Exp. (42.83) от главната вълна на движението надолу (24 юни – 10 юли 2015), или до 100.0 Fib от оттеглянето нагоре (44.07). За потвърждение ще гледаме действието на цената около тези нива. Като първа цел можем да ползваме 123.6 Fib Exp. (40.24).

Oil.WTI, петрол, четиричасов период, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи

За повече информация и връзки с автора на анализа, Стефан Помаков, можете да го намерите във Facebook.

Можете да коментирате всякакви въпроси, свързани с търговията с него, тъй като е млад трейдър, но вече има доста опит и печеливши сделки зад гърба си.

Този анализ има прогнозен характер и не представлява предложение за покупко-продажба на някой от гореспоменатите финансови инструменти. Информацията е взета от широкодостъпни източници, за които София Интернъшънъл Секюритиз не гарантира изчерпателност и достоверност. София Интернешънъл Секюритиз не носи отговорност за загуби, реализирани в резултат на прилагането или съобразяването с предложените прогнози. Целта на анализа е единствено информативна.