Дневен обзор на валути и суровини, 7 август 2015

USDJPY

Двойката продължава плавно нагоре след като през юни се отблъсна от 61.8 Fib Expansion (125.84) на възходящата вълна между 15 окт. и 16 дек. и се оттегли до около 120.40. Търсим леко оттегляне до близко ключово ниво, където да търсим възможности за нови дълги позиции.

USDJPY, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи

В краткосрочен план, ще наглеждаме действието на цената в случай на оттегляне до нивото на съпротива (вече подкрепа) около 124.46, което успява да задържи цената още от края на май насам. Ако то не издържи, ще наблюдаваме 50.0 Fib Exp. (на възходящата вълна между 15 окт. и 16 дек.) около 123.87. В случай, че цената пробие под него, това е сигнал за забавяне на възходящата инерция и трябва да внимаваме с дългите позиции. От друга страна, веднъж щом цената пробие над 61.8 Fib Exp. (125.84) можем да започнем да търсим дълги позиции доста по-агресивно.

USDJPY, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи, едночасова графика

USDCAD

В дългосрочен план двойката продължава своето изкачване нагоре, след като в началото на юли тази година проби тренд линията, формирана от върховете през март и юни. В момента цената се намира в сравнително тесен възходящ канал, подходящ за нови дълги позиции след оттегляния.

USDCAD, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи

В краткосрочен план, чакаме оттегляне до нивото на съпротива (вече подкрепа), формирано от предния локален максимум на 24 юли (1.3104). Ако действието на цената е благоприятно около подкрепата, можем да влезем в нови дълги позиции.

USDCAD, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи

WTI OIL

Петролът West Texas Intermediate (WTI) продължава да върви надолу след оттеглянето си до 62.80. В краткосрочен план, цената продължава да се движи в сравнително тесен низходящ канал. Търсим оттегляне обратно до 46.73, подкрепа/съпротива, формирана от дъното на 28-ми юли и върха на 5-ти август, или ако то не издържи, до 78.6 Fib (48.07) на оттеглянето до 62.80 (18 март – 6 май 2015). Ако цената пробие над него, това означава значително забавяне на низходящата инерция и трябва да внимаваме с късите позиции. От друга страна, ако пробие под 100.0 Fib (44.07), който маркира една от най-ниските точки на цената, можем да търсим много по-агресивни къси позиции.

Crude Oil WTI, форекс, краткосрочно мнение, технически коментар, нива на съпротива, подкрепа, Фибоначи

Този анализ има прогнозен характер и не представлява предложение за покупко-продажба на някой от гореспоменатите финансови инструменти. Информацията е взета от широкодостъпни източници, за които София Интернъшънъл Секюритиз не гарантира изчерпателност и достоверност. София Интернешънъл Секюритиз не носи отговорност за загуби, реализирани в резултат на прилагането или съобразяването с предложените прогнози. Целта на анализа е единствено информативна.